Zeer grote brand in congrescentrum

 

Aan de Blokhoeve in Nieuwegein is op woensdagmiddag omstreeks 14:41 werd er een brand gemeld in een dak van een gebouw. Toen werd er via de meldkamer meteen opgeschaald naar middel brand omdat het om een congrescentrum ging en de brand al rond die tijd uitslaand was. Hierbij werden ook meteen ongeveer 400 mensen uit het gebouw ontruimd, zodat hun geen gevaar liepen. Omstreeks 14:51 werd er opgeschaald naar zeer grote brand vanwege dat er veel rook vrij kwam, de vlammen erg uitslaand waren en om omliggende delen van het pand te beschermen. 

Ook werd er een ambulance gealarmeerd voor een persoon die rook had ingeademd. De brand was uiteindelijk in het dakbeschot en de spouwmuren gegaan, waardoor het lastiger blussen was voor de brandweer. Hierdoor heeft de brandweer het incident ook GRIP 1 gemaakt om nog extra voertuigen ter plaatsen te krijgen. Ook is er een kraan ter plaatsen gekomen ter assistentie van de brandweer. Er moesten delen van de gevels verwijderd worden om zo de brand beter te kunnen bestrijden in de spouwmuren. 

Het heeft urenlang geduurd. In de avond had de brandweer afgeschaald naar GRIP 0, zeer grote brand. Diep in de nacht kwam pas het sein brandmeester. De oorzaak van de brand was door dak werkzaamheden. De dakdekkers hebben zelf de brandweer gebeld.